Møt arkitektene

Møt arkitektene

Bli bedre kjent med arkitekt-teamet bak utformingen av Amalienborg Brygge, Even Olaisen og Gordon Röwer i ENO Arkitekter.

Gordon Röwer
Alder: 40
Utdannelse: Dipl.-ing. arkitektur, Fachhochschule Hanover.

Even Olaisen
Alder: 52
Utdannelse: Siv.arkitekt, NTH.

- Hva fikk dere til å velge en arkitekt-karriere?

Gordon:  Jeg vurderte først en musikkarriere, men valgte arkitektstudier. Gleden av å skape fysiske ting ble utslagsgivende. Hvert prosjekt har en egen identitet. Det er givende å få være med og påvirke utforming fra idé til ferdig bygg.

Even: Jeg visste siden barneskolen at jeg skulle bli arkitekt. Om vinteren bygde jeg snøhuler, om sommeren hytte i trærne. Jeg har alltid elsket å bygge ting og som barn bygde jeg miniatyrhus i papir og papp.

- Hva er god arkitektur for dere?

Gordon: Den perfekte kombinasjonen av god funksjonalitet og estetikk/ form i tråd med omgivelsene og behovene til de som skal bo eller jobbe der.

Even:  En form som skaper gode rom ute og inne, som påvirker oss og som får oss til å føle oss vel. Rom som skaper gode opplevelser og positive overraskelser.

- Hva liker dere best å tegne?

Gordon: Større boligbygg og offentlige merkebygg. Jeg jobbet med svømmehallen i Vennesla; et bygg som bød på mange utfordringer og muligheter.

Even: Eneboliger og hytter, men også boligbygg i storformat. Her er utfordringen å gi mange boliger god, felles kvalitet. Jeg liker at flest mulig beboere får ta del i områdets kvaliteter, som utsikt, lys og solforhold.

- Hvordan har det vært å jobbe med Amalienborg Brygge?

Gordon: Det er en unik plass; et industriområde på kaikanten som skal forvandles til et attraktivt boligområde. Utvilsomt et av de mest spennende boligprosjektene jeg har vært med på.

Even: Jeg har vært med helt siden reguleringsfasen. Det er alle arkitekters drøm å få være med å skape en helt ny bydel –  en bydel som får en egen identitet. Det er starten på noe nytt, ikke en del av noe som er etablert.

- Hva gjør prosjektet spesielt?

Gordon: Det må være den korte avstanden til sjøen, utsikten, store uteområder, brygge, badeplasser og turområdene.  

Even: Å jobbe med en utbygger som er så opptatt av miljø og kvalitet som Skeie Eiendom er. De viser stor respekt for det ansvaret det er å utvikle en ny bydel. Alt skal være skikkelig.

- Hva er dere mest fornøyd med?

Gordon: Vi har klart å skape variasjon i ganske store fasader og bygg med store volum. Enkeltbyggene i Amalienborg Brygge får tre fram med sine særpreg.  

Even: Enig med Gordon. Dessuten at vi har fått til planløsninger som gir leilighetene enebolig-kvaliteter; vinduer på flere sider, gode uterom, med morgensol og kveldsol.

- Hvordan har omgivelsene påvirket arkitekturen?

Gordon og Even: Det var en terrenghøyde-forskjell som vi utnyttet. Vi kunne bygge i fem etasjer, uten at byggene vil ruve i terrenget. Etter som vi bygger på et gammelt industriområde, uten nærliggende boligfelt, har vi stått fritt til å benytte en moderne og fremtidsrettet arkitektur.

-  Hvordan blir  det å bo her?

Gordon og Even: Hva skal vi si? Det er bare å glede seg; dere kommer til et lunt, lyst boligområde ved sjøen, med sjarmerende, sosiale uterom og utsikt til skjærgården. Samtidig bor dere sentralt til i forhold til butikker buss og sykkelvei. Hva mer kan man ønske seg?

Amalienborg Brygge består av tre selvstendige leilighetsbygg. De er plassert slik at alle får vestvendte balkonger og uteplasser med gode solforhold. Mange får sjøutsikt. På boligvelgeren kan du sjekke ut beliggenhet og utsikt på hver enkelt leilighet.

Gå til boligvelger

Følge med?

Rett merkede feil.
En feil oppstod under innsending. Prøv igjen.
Takk for din interesse! Vi holder deg oppdatert.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mariann Thomassen
Eiendomsmegler
99 09 91 40mariann@sormegleren.no
Tor Even Kristensen
Eiendomsmegler
48 25 20 12TorEven@sormegleren.no
Kontakt Mariann eller Tor Even hvis du lurer på noe, eller vil ha gratis prisantydning på eksisterende bolig.