Nye takter på Amalienborg Brygge

Nye takter på Amalienborg Brygge

Nye takter på Amalienborg Brygge

I leilighet A305 på Amalienborg Brygge gjør ekteparet Inger og Rune Øyen seg klar til et nytt og spennende kapittel i livet.

– Vi runder 65 i år og planlegger å pensjonere oss samtidig. Nå ønsker vi å bruke mindre tid på jobb og husarbeid og mer tid på barn, barnebarn og oss selv.

Inger og Rune viser oss rundt i sitt nye hjem, et steinkast fra bryggekanten og sjøen. Overgangen fra en 240 kvadratmeter stor enebolig på Hellemyr til rundt 100 kvadratmeter på Amalienborg Brygge blir stor. Mange kjære eiendeler, møbler og utstyr har funnet nye eiere. Det var ganske enkelt ikke plass til alt, og det musikkinteresserte paret måtte prioritere det viktigste; blant annet et flygel og en kontrabass.

– Musikkinstrumentene tok så mye plass i stua at vi valgte å slå ut en vegg og ofre et av de tre soverommene. Nå får vi ei stor og romslig stue med plass til både gjester og musikk­instrumentene. Vi trives med vennetreff og fellessang, forteller de.

Musikkinstrumentene har fått hedersplassen i den nye stua til ekteparet Inger og Rune Øyen.

Fant drømmeplassen

Ekteparet hadde lett etter en lettstelt leilighet en stund da de besluttet å ta turen innom Amalienborg Brygge. Inger hadde et stort ønske; nærhet til havet og sjøutsikt. Hun falt for stedet, mens Rune var litt skeptisk i starten.

– Jeg var bekymret over hvordan det ville bli å bo i et stort leilighetsbygg, tett på mange mennesker. Overgangen fra enebolig og hage til leilighet i tredje etasje er stor. Men de fantastiske omgivelsene, de grønne uteområdene og sjø­­utsikten har overbevist meg om at vi har tatt et riktig valg. Vi har kanskje ikke egen hage, men vi har to balkonger, felles badestrand, brygge og drivhus, sier han.

– Inger er storfornøyd med valget og gleder seg til et enklere liv i ny leilighet.

– Jeg gleder meg til å rusle ned til bryggekanten med kaffekoppen og ei god bok og møte dagen i ro og mak. Eller å pakke badetøyet og ta med barnebarna til lekeplass og sandstrand. Det kan godt hende vi vil teste den flotte sandvolleyballbanen. Selv om vi nærmer oss pensjonisttilværelsen, liker vi å holde oss i form, sier hun.

Kort vei til de meste

Det var ikke bare sjø og brygge som lokket ekteparet til Amalienborg Brygge. Nærhet til barn og barnebarn veide også tungt. Sønnen deres bor nemlig i Vågsbygd med familien. Barnebarna går i barnehage en rusletur unna Amalienborg Brygge. Datteren har etablert seg med familie i Oslo. De er velkomne på hyppige besøk.

– Jeg kan se barnehagen fra terrassen. Det blir flott å kunne pleie mer kontakt med barnebarna, sier Rune.

At det er kort vei til byens butikker og kulturliv er også viktig. De hadde bestemt seg for å bo sentrumsnært, men var klare på at det ikke var aktuelt å bo midt byen.

– Vi trenger å ha litt boltreplass rundt oss. På Amalienborg Brygge bor man sentralt, samtidig som vi har sjøen og naturen tett på. Det beste av to verdener, sier de.

Gå til boligvelger

Meld din interesse

ja takk, jeg vil gjerne bli kontaktet av megler
Rett merkede feil.
En feil oppstod under innsending. Prøv igjen.
Takk for din interesse! Vi kontakter deg.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mariann Thomassen
Eiendomsmegler
99 09 91 40mariann@sormegleren.no
Tor Even Kristensen
Eiendomsmegler
48 25 20 12TorEven@sormegleren.no
Fredrik O. Haanes
Eiendomsmegler
95 08 47 48fredrik.haanes@
sormegleren.no
Kontakt Mariann, Tor Even eller Fredrik hvis du lurer på noe eller ønsker gratis prisantydning på eksisterende bolig.